Auto aan de Deventerschans mogelijk aangestoken

In de wijk Fokkesteeg is afgelopen nacht een auto totaal uitgebrand. De auto, die tussen andere auto’s stond geparkeerd op een parkeerplaats aan de Deventerschans, ging om nog onduidelijke reden in vlammen op. Rond 02.15 uur werd de brand opgemerkt door omwonenden. De voorkant van de auto brandde helemaal uit.

De auto’s die naast de brandende auto stonden, konden door de eigenaren op tijd naar een veilige plek worden verplaatst. De brandweer, die door de omwonenden was gealarmeerd was snel ter plaatse met onder meer 1 tankautospuit, maar de auto was niet meer te redden. Een bergingsbedrijf heeft het wrak afgevoerd en is total-los verklaard.

Bewoners van de straat laten weten dat zij wakker werden van een alarm en een harde knal. Toen zij uit het raam keken zagen zij een scooter wegrijden uit de richting van de auto.

Onderzoek naar mogelijke brandstichtingen
De politie doet onderzoek of er sprake is van brandstichting van bovenstaande brand heeft camerabeelden veilig gesteld. Ook wordt een andere autobrand verder onderzocht om te kijken over er sprake is van een verband.

In de nacht van zaterdag op zondag jl. was er ook een melding van een autobrand, deze keer op de Iepstraat in Nieuwegein Zuid. De politie liet toen ook weten dat er ook toen mogelijk sprake was van een poging tot brandstichting. Het is niet duidelijk of er een verband is tussen beide brandstichtingen. Onderzoek moet dat uitwijzen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk